SUPERMARKET 2024

I år fick jag visa verk i Hjärnstorms monter på SUPERMARKET Stockholm Independent Art Fair. Det är det verket Före röjningen som pryder omslaget, tillsammans med Under röjning som ingår i samma serie som har varit utställda. Jag var en av två konstnärer som visade verk, och vi var båda med i Hjärnstormnumret Mikrohistorier. De andra verken som syns i montern är Man i hemmiljö omgiven av blommor samt Flora 2023-2024 av Malin Peter.

Hjärnstorms monter på Supermarket.

Aporia i VIS #11

Mitt projekt Aporia är en del av VIS Nordic Journal for Artistic Research, nummer 11. Innehållet till Aporia – texter, fotografier och teckningar har jag arbetat med under en längre tid. Nu har projektet har fått en mer fast form i och med publiceringen i VIS. Resultatet är en labyrintisk exposition på Research Catalogue, med flera möjliga läsningar. Läs alla bidrag till VIS #11, eller gå direkt till expositionen.

Några fler bilder från utställningen

Inne i lokalerna för arkiv och bibliotek på Riksantikvarieämbetet visas skisser, skissböcker och andra verk ur mitt projekt om växtligheten vid Ismantorps borg. I utställningen visas även exempel på material ur arkivet som har använts i projektet – ritningar, dokument och fotografier.

Utställning i Östra Stallet

Nu kan man se verk från mitt projekt om Ismantorps fornborg i Riksantikvarieämbetets lokaler Östra Stallet i Stockholm. De hänger i entrén, på väg in i de publika utrymmena för arkiv och bibliotek. Utställningen hänger från 19 mars fram till att jag ska hålla min presentation av projektet den 17 april.

Om skymda siktlinjer och skyddande skog, eller: rapporter från Ismantorps borg

Min text “Om skymda siktlinjer och skyddande skog, eller: rapporter från Ismantorps borg” går nu att läsa i tidskriften Hjärnstorms temanummer Mikrohistorier.

Det är dessutom en av mina bilder som pryder omslaget! Det blev himla fint med färgtonen ovanpå (i orignal är bilden i gråskala).

Tretton tidigare kursdeltagare från de fyra omgångarna (2019-2023) av kursen Mikrohistorier på Konstfack har bidragit med varsitt projekt i numret. Jag har inte sett resultatet i tryck än, men det ska bli så spännande att ta del av allas bidrag och att få se hur helheten blev.

Intervjuad i K-podd – Arkiv special

Jag har medverkat i K-podd, en podcast som produceras av Riksantikvarieämbetet. Idag släpps ett avsnitt där jag blir intervjuad av Annelie von Wowern, som arbetar som bildarkivarie på Riksantikvarieämbetet. Vi pratade om mitt projekt om Ismantorps borg. Temat för avsnittet är hur arkiv kan användas på olika sätt. I mitt fall, hur arkiv kan tolkas ur ett konstnärligt perspektiv. Jag har utgått från dokumentation ur Riksantikvarieämbetets arkiv när jag har arbetat fram mina egna texter, teckningar och målningar. I K-bloggen kan du läsa mer om vad avsnittet handlar om, och även lyssna på podcasten. Programledare är Annelie von Wowern. Avsnittet är inspelat av Catrin Rigefalk. Redigering Roger Magnusson. Redaktör Annelie von Wowern. Producent för K-podd är Erik Larsson.

(Annelie som intervjuade mig är fotokonstnär och hennes verk går att ta del av via annelievonwowern.com).

I studion. Foto: Annelie von Wovern

Parisinspiration

Tidigare i november besökte jag Paris, under veckan för Paris Photo och Polycopies. Det blev även utställningsbesök på Centre Pompidou och på The Drawing Lab. Obligatoriskt när jag är i Paris är att besöka Magasin Sennelier för att köpa fint konstmaterial, särskilt sådant som inte går att hitta här hemma. Den här gången hittade jag bläcket Noodler’s Ink som jag utan framgång försökt hitta att beställa i Sverige. Jag har letat efter ett grått vattenfast bläck. Lexington Gray ska bli vattenfast om man använder det på papper (dock ej papper med bomullsfiber). Det blev även två skissblock av Senneliers eget märke, och en glaspenna från J. Herbin.

Skissbok, akvarellblock av dragspelstyp, bläck till reservoarpenna och en glaspenna.

Mina verk på Mikrohistorier-utställningen

Målningar i akvarell, grafit, akryl och tusch

Några bilder av mina verk från grupputställningen Mikrohistorier på Konstfack 2023. Jag ställde ut tre av mina tidigare målningar ur projektet, men också två nya verk i färg som jag har arbetat med under sommaren. De nya målningarna är utförda i akvarell och akryl.

Idag är sista dagen för utställlningen. 17 konstnärer deltog, nedan syns en bild på hur hela utställningen blev:

Mikrohistorier, utställningsvy, Konstfack.